na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Arrivals
20.03.2017.

NIKE AIR MAX 90 ULTRA 2.0 FLYKNIT

Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit je posljednja verzija AM90 modela. Novo izdanje spaja Flyknit materijal gornjišta i novu verziju Ultra đona.

Prvo izdanje modela lansirano je 1990. godine, predstavljalo je treći AM po redu sa značajnijom tehnološkom inovacijom u odnosu na prethodnike, a u kasnijim reizdanjima modelu je dodjeljeno ime 90 po godini prvog izdanja. Nike AM90 je jedan od modela koji su ispratili sve tehnološke inovacije tokom godina, a ove godine model dobija i svoje Flyknit izdanje.

Flyknit tehnologija predstavljena je svijetu 2012. godine, proizvod je višegodišnjeg istraživanja i testiranja u domenu namjenske sportske obuće za trčanje a par godina kasnije dovedena je do savršenstva. Flyknit je proces spiralnog mašinskog pletenja pri kom se cio gornji dio patike plete iz jednog dijela a zatim spaja sa unutrašnjom podstavom.
Princip pletenja osmišljen je kako bi se smanjila težina koja je sa višeslojnim materijalima neizbježna i povećala ventilacija noge, pa je osjećaj pri prvom obuvanju nekog od Flyknit modela kao da ste obuli čarapu a blagi vjetar koji osjećate na nogama dok koračate nošenjem ove patike stvara poseban doživljaj.

Đon patike Ultra 2.0 izrađen je od znatno mekše legure koja je 50% lakša od standardne, sa dodatkom čvrstih outsole polja na prstima i peti patike. Sa donje strane đona nalaze se praznine, kao kod free run modela, što ovaj model čini i lakšim i fleksibilnijim.
U zadnjem dijelu đona nalazi se vazdušna AIR MAX komora koja pored svoje osnovne funkcije u novoj sredini čini patiku izuzetno udobnom i prijatnom za nošenje.
Još jedan element koji doprinosi dodatnoj udobnosti je i uložak patike izrađen od ortopedske pjene koji se u potpunosti prilagođava obliku stopala.

Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit je najlakši AM90 do sada, a na osnovu karakteristika možemo reći da je idealan model za predstojeću sezonu. U pravom trenutku, u mjesecu u kom Air Max slavi svoj 30 rođendan, redizajnirana silueta predstavlja pravo osveženje i sigurno jedan od boljih izbora za Air Max Day.

Vidimo se u Sarajevu, 26.03.2017. u Face Cafeu, Vilsonovo šetalište gdje ćem zajedno proslaviti 30-i rođendan Air Max-a. 

Slični članci

27.
Mar.
2019.
Arrivals
Jedan od najpoznatijih brendova iz devedesetih ponovo je „u igri“!
11.
Mar.
2019.
Arrivals
Budite i vi jedinstveni poput neona i novu Champion kolekciju potražite u svim našim šopovima i online.
13.
Feb.
2019.
Arrivals
Kada su 1974. godine prvi put lansirane, Converse One Star su istog trenutka pokrenule revoluciju. Bila je to godina u kojoj je autentično, neustra...