na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Arrivals
20.03.2017.

NIKE AIR MAX 90 ULTRA 2.0 FLYKNIT

Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit je posljednja verzija AM90 modela. Novo izdanje spaja Flyknit materijal gornjišta i novu verziju Ultra đona.

Prvo izdanje modela lansirano je 1990. godine, predstavljalo je treći AM po redu sa značajnijom tehnološkom inovacijom u odnosu na prethodnike, a u kasnijim reizdanjima modelu je dodjeljeno ime 90 po godini prvog izdanja. Nike AM90 je jedan od modela koji su ispratili sve tehnološke inovacije tokom godina, a ove godine model dobija i svoje Flyknit izdanje.

Flyknit tehnologija predstavljena je svijetu 2012. godine, proizvod je višegodišnjeg istraživanja i testiranja u domenu namjenske sportske obuće za trčanje a par godina kasnije dovedena je do savršenstva. Flyknit je proces spiralnog mašinskog pletenja pri kom se cio gornji dio patike plete iz jednog dijela a zatim spaja sa unutrašnjom podstavom.
Princip pletenja osmišljen je kako bi se smanjila težina koja je sa višeslojnim materijalima neizbježna i povećala ventilacija noge, pa je osjećaj pri prvom obuvanju nekog od Flyknit modela kao da ste obuli čarapu a blagi vjetar koji osjećate na nogama dok koračate nošenjem ove patike stvara poseban doživljaj.

Đon patike Ultra 2.0 izrađen je od znatno mekše legure koja je 50% lakša od standardne, sa dodatkom čvrstih outsole polja na prstima i peti patike. Sa donje strane đona nalaze se praznine, kao kod free run modela, što ovaj model čini i lakšim i fleksibilnijim.
U zadnjem dijelu đona nalazi se vazdušna AIR MAX komora koja pored svoje osnovne funkcije u novoj sredini čini patiku izuzetno udobnom i prijatnom za nošenje.
Još jedan element koji doprinosi dodatnoj udobnosti je i uložak patike izrađen od ortopedske pjene koji se u potpunosti prilagođava obliku stopala.

Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit je najlakši AM90 do sada, a na osnovu karakteristika možemo reći da je idealan model za predstojeću sezonu. U pravom trenutku, u mjesecu u kom Air Max slavi svoj 30 rođendan, redizajnirana silueta predstavlja pravo osveženje i sigurno jedan od boljih izbora za Air Max Day.

Vidimo se u Sarajevu, 26.03.2017. u Face Cafeu, Vilsonovo šetalište gdje ćem zajedno proslaviti 30-i rođendan Air Max-a. 

Slični članci

27.
Mar.
2019.
Arrivals
Jedan od najpoznatijih brendova iz devedesetih ponovo je „u igri“!
11.
Mar.
2019.
Arrivals
Budite i vi jedinstveni poput neona i novu Champion kolekciju potražite u svim našim šopovima i online.
13.
Feb.
2019.
Arrivals
Kada su 1974. godine prvi put lansirane, Converse One Star su istog trenutka pokrenule revoluciju. Bila je to godina u kojoj je autentično, neustra...