Buzzsneakers.com Vam omogućuje različite načine plaćanja:

 • plaćanje pouzećem (kod preuzimanja);
 • plaćanje debitnim i kreditnim karticama;
 • plaćanje Mikrofin kreditima i
 • plaćanje gift karticama.

PLAĆANJE POUZEĆEM
Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da iznos narudžbe platite prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada pošiljku vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu.

PLAĆANJE PLATNIM KARTICAMA
Jednokratno plaćanje debitnim i kreditnim karticama omogućeno je svim platnim karticama Visa, MasterCard, Maestro, Visa Premium, American Express, Discover i Diners.

Plaćanje na našim stranicama je sigurno!

Plaćanje NA RATE je omogućeno karticama koje slijede u nastavku:

Unicredit:

 • VISA Classic - beskamatno do 6 rata,
 • VISA Revolving - beskamatno do 6 rata;

Intesa:

 • VISA Inspire - beskamatno do 6 rata,
 • VISA Platinum - beskamatno do 6 rata,
 • American Express Green - beskamatno do 6 rata,
 • American Express Gold - beskamatno do 6 rata.

Sparkasse:

 • Shop&Fun - beskamatno do 6 rata.

Provjerite kod banke koja je karticu izdala podržava li Vaša kartica plaćanje preko Interneta.

U SLUČAJU PLAĆANJA KARTICOM - Nakon što potvrdite narudžbu, bićete preusmjereni na Monri sistem kartične naplate, na kome unosite podatke sa platne kartice i obavljate plaćanje. Ako je transakcija uspješna bićete vraćeni na našu stranicu sa informacijom da je plaćanje uspješno obavljeno. 

Prilikom kreiranja i plaćanja narudžbe za koje je kao način plaćanja odabrano plaćanje karticom na Vašu email adresu primićete dvije odvojene email poruke - prvo POTVRDA PORUDŽBINE i nakon što plaćanje uspješno prođe onda email POTVRDA PLAĆANJA.

POTVRDA NARUDŽBE - je email koji dobijete kad ste na našoj stranici kao registrovani kupac uspješno stavili odabrane artikle u korpu, popunili podatke, odabrali kartično plaćanje, složili se s Uslovima korišćenja i kliknuli POTVRDI. Ovaj email ne znači da je plaćanje uspješno.

POTVRDA PLAĆANJA - je email koji dobijete nakon što na stranici preko Monri unesete svoje podatke sa kartice i završite plaćanje. Ovaj email je potvrda uspješnog plaćanja.

Ako Vam ne stigne email o potvrdi plaćanja molimo Vas da provjerite da li Vam je prošlo kartično plaćanje. Plaćanje možete ponoviti na sljedećem linku ili se javite našoj korisničkoj podršci za pomoć. Link: https://www.buzzsneakers.ba/profil/orders

Sva plaćanja platnim karticama će biti obavljena u konvertibilnim markama (BAM). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, iznos transakcije će biti konvertovan u settlement valutu Banke (EUR) prema važećem kursu Centralne banke. Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos će se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primijenjuju operatori platnih kartica. Navedena cijena u konvertibilnim markama koja je navedena na sajtu je informativnog karaktera i zbog navedenih konverzija moguće je da dođe do odstupanja od iste. 

Buzzsneakers.com koristi Monri servis za Internet naplatu, napredni sistem za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prenosa.

Time je omogućen siguran prenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog uređaja i WebPay servisa, te obratno.

WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtuelne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa.

Monri Payment Gateway je certifikovan prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima.

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

PLAĆANJE MIKROFIN KREDITIMA

Novi tip plaćanja koji je finansiran od strane Mikrofina uz kredit Šoping Majstor.

Nakon provjere i potvrde Vaše porudžbine bićete kontaktirani od strane službenika Mikrofina u cilju odobrenja Vašeg zahtjeva za kredit.

Potvrdom kupovine saglasni ste da Vaše kontakt podatke dostavimo Mikrofinu u svrhu obrade kredita.

NAPOMENA: Minimalna vrijednost porudžbine za ovaj tip plaćanja je 200 KM

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem email-a online@buzzsneakers.ba ili pozivom na broj telefona +387 (0)55 490 400.

PLAĆANJE GIFT KARTICAMA

Na našem sajtu postoji i mogućnost potpunog ili djelimičnog plaćanja Vaše online porudžbine gift karticom. U polje predviđeno za unos neophodno je da unesete broj kartice, sigurnosni kod (četvorocifreni PIN) koji se nalazi na poleđini kartice u donjem desnom uglu i da primijenite gift karticu. Ukoliko je iznos Vaše porudžbine veći od iznosa na koji glasi Vaša gift kartica, razliku možete doplatiti, predati novac kuriru prilikom preuzimanja porudžbine.