na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Arrivals
22.01.2016.

NIKE AIR MAX 90 ULTRA ESSENTIAL INFRARED

Ultra Essential je najnovije izdanje Nike Air Max 90 modela koji je prvi put proizveden 1990. godine sa zvaničnim nazivom Air Max 3 u orginalnoj boji Hyvent Orange. Brojevi u nazivu dodijeljivani su onim modelima za koje se smatralo da predstavljaju značajniji tehnološki napredak u odnosu na predhodne, pa je tako AM iz 1987. kao prva patika sa vidljivom vazdušnom komorom broj 1, AM Light iz 1988. broj 2 i patika, čije poslednje izdanje sada predstavljamo, Air Max 3.

Tokom godina model je doživio više različitih izdanja i reizdanja orginalnog modela.
Prvo reizdanje desilo se 2002. godine, kada je prvi put upotrebljen naziv Air Max 90 sa nazivom boje MX Orange, a već slijedeće 2003. slijedi naziv koji se kasnije prenio na sve modele sa nazivom boje INFRARED. Infrared je jedna od najpoznatijih Nike boja koja je upotrebljena na gotovo svim proizvodima Nike ponude. O tome koliko je boja postala popularna svjedoči i to da se svi predhodni nazivi apsolutno zanemaruju i Infrared postaje naziv po kom se prepoznaje svaki model koji na sebi ima tu boju.

Nike Air Max 90 Ultra Essential izdanje predstavlja orginalnu siluetu, ali u suštini, radi se o potpuno novoj patici koja izgledom nosi sve elemente izvornog modela.
Gornjište patike izrađeno je iz jednog dijela, od mrežastog prozračnog materijala preko kog su izlivena gumena polja koja rasporedom boja čine elemente orginalnog modela.
Đon patike izrađen je od znatno mekše legure gume sa dodatkom čvrstih outsole polja na prstima i peti patike. Sa donje strane đona nalaze se praznine, kao kod free run modela, što ovaj model čini i lakšim i fleksibilnijim.
U zadnjem dijelu đona nalazi se vazdušna komora koja pored svoje osnovne funkcije u novoj sredini čini patiku izuzetno udobnom i prijatnom za nošenje.
Još jedan element koji doprinosi dodatnoj udobnosti je i uložak patike izrađen od ortopedske pjene koji se u potpunosti prilagođava obliku stopala.

Model u ovoj kombinaciji boja kao izvorna OG kombinacija prvog modela među kolekcionarima i ljubiteljima patika zauzima posebno mesto i svrstava se u „must have“ patike koje god izdanje da je u pitanju. Neke od varijanti modela bile su kombinovane sa 360 đonom kao „one time only“ pack iz 2006, zatim kombinacija sa free run đonom „Current“ infrared 2008, „Hyperfuse“ iz 2012, pa i „lunar“ iz 2013. godine. Može se reći da klasična AM90 živi kroz sve periode i prolazi sve faze tehnoloških dostignuća i inovacija tako da će i ovo Ultra Essential izdanje sigurno naći put do svih pravih ljubitelja AM90 Infrared modela.

Više o modelu OVDJE.

Slični članci

27.
Mar.
2019.
Arrivals
Jedan od najpoznatijih brendova iz devedesetih ponovo je „u igri“!
11.
Mar.
2019.
Arrivals
Budite i vi jedinstveni poput neona i novu Champion kolekciju potražite u svim našim šopovima i online.
13.
Feb.
2019.
Arrivals
Kada su 1974. godine prvi put lansirane, Converse One Star su istog trenutka pokrenule revoluciju. Bila je to godina u kojoj je autentično, neustra...