na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Arrivals
19.01.2016.

Kultni model AIR FORCE 1

Model NIKE kompanije, poznat kao i AF1 i AF-1, dizajnirao je čuveni dizajner Bruce Kilgore a naziv ovih patika je nastao od naziva aviona koji prevozi predsjednike SAD.

Patika od nastanka pa sve do danas, dolazi u tri varijacije a to su LOW, MID i HI.

HI model dolazi sa trakom koja služi za dodatno stezanje članka noge, s tim da na određenim modelima postoji mogućnost skidanja samog remena pa model možete svakako nositi i bez istog, zavisno o potrebama.

MID modeli su takođe dobili sličan dodatak kao i visoka varijanta, s tim da ne postoji mogućnost skidanja remena.

Iako patika dolazi u različitim bojama, najpoznatije su bijela sa CW-om ''White On White'' i crna sa CW  ''Black On Black''

Jako bitan detalj za ovog pionira NIKE kompanije, je metalna pločica koja je pričvršćena na dnu pertli na kojoj je ugraviran ''AF1'' logo , srebrne boje, dok je na starijim modelima bilo čak  sitnim brojkama ispisano '82. Pločice su izvorno bile ovalnog oblika, da bi za proslavu 25. rođendana ovog modela, tačnije 2007. godine doživjele redizajn, pa su sada pravougaone. Postojala je i plastična bijela pločica, međutim, brzo je izbačena.

NIKE AIR FORCE ONE je počeo da se proizvodi 1982. i to je trajalo samo godinu dana. Tek 1986. godine AIR FORCE ONE ponovo dolazi na svijetlost dana i to sa novim ITALIC NIKE LOGOM i naravno SWOOSH-om na samom dnu zadnjeg dijela đona. Velikih promjena nije bilo na samom modelu. Izuzeli su samo izvorne šavove na bočnim panelima u novijim izdanjima ovog sjajnog modela. Od tada pa do danas, model je izašao u oko 1700 raznih COLORWAY-a, donoseći zaradu od oko 800 miliona dolara godišnje. Patike su su doživjele toliki hype da su pojedini preprodavaci u jednom periodu dobili zabranu da ih preprodaju jer sama NIKE kompanija nije stizala ni da proizvodi ni da isporučuje  model.

Ovo je bila takođe i prva košarkaška patika koja je koristila poznatu NIKE AIR tehnologiju.

Kao performans patika ona se još uvijek koristi za uličnu igru, dok su ih nekad za profesionalnu igru, koristili mnogi NBA košarkaši.

NIKE AIR FORCE 1 se smatra omiljenom patikom među mladim ljudima, posebno u Harlemu u Njujorku, a odatle potiče i njihov slengovani naziv ‘’UPTOWNS’’. Nelly i njegova grupa St.Lunatics su čak radili i singl ‘’Air Force Ones’’ u čast ovim patikama. Spomenuli su je u svojim trakama i Kanye West, Khris-ONE, The GAME, 50 CENT…

Model je prošle godine proslavio 33 godine a njegova popularnost samo raste!

OVDJE pogledaj AF1 modele koje možeš naći u BUZZ šopovima

Slični članci

27.
Mar.
2019.
Arrivals
Jedan od najpoznatijih brendova iz devedesetih ponovo je „u igri“!
11.
Mar.
2019.
Arrivals
Budite i vi jedinstveni poput neona i novu Champion kolekciju potražite u svim našim šopovima i online.
13.
Feb.
2019.
Arrivals
Kada su 1974. godine prvi put lansirane, Converse One Star su istog trenutka pokrenule revoluciju. Bila je to godina u kojoj je autentično, neustra...