na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Arrivals
05.01.2016.

Kako uskladiti patike i autfit

Ukombinovati autfit sa jednim od patika iz pažljivo odabrane i dugo kreirane sneaker kolekcije može biti prilično teško, zato što pravi ‘’sneakerhead’’ (kolekcionar patika), pri kupovini novih modela rijetko razmatra da li se model može lako spariti sa njegovom/njenom odjećom. On/ona zapravo gleda boju, dizajn i koncept novog modela. To nije slučaj sa ostalom, ‘’običnom’’ obućom. Cipele za odijelo se svakako biraju s obzirom na dizajn samog odijela, kod čizama za planinarenje gleda se njihova praktičnost itd… Možemo ići toliko daleko da kažemo da kolekcionari patika iste kupuju iz čisto estetskih razloga, ponekad kombinovanim sa nekim nostalgičnim, emotivnim i aspiracijskim.

Na sreću, uz ovih par savjeta lako ukombinujte patike sa autfitom bez toga da pretjerate:

Izbjegavajte potpuno uparivanje cijelog autfita

Zahvaljujući beskrajnoj ponudi različitih kombinacija boja i opciji da sada možete da naručite patike, kačkete, satove...koji su napravljeni samo za vas, tehnički možete spariti sve do najsitnijih detalja. Ali to ne znači da to treba da radite. Uprivanje svijetloplavih džordanki sa kačketom iste boje, prije će učiniti da izgledate kao maskota nekog tima, nego kao osoba od stila. Umjesto da u obzir uzimate samo boju, obratite pažnju i na teksturu i koncept patike kako biste dobili izgled koji je potpun.

Obratite pažnju na kroj pantalona

Jako je lako upropastiti odlične patike sa pogrešnim izborom donjeg dijela autfita. Šire nogavice će učiniti da vam se stopala ne vide, dok će previše uske nogavice učiniti da neki modeli patika izgledaju džombasto. Birajte ravne nogavice za šire modele patika a ,,slim fit’’ za uže. Ako su patike fokus vašeg cijelog autfita, zarolajte dno pantalona/farmerica ili izaberite one koje su u ‘’džogerskom’’ fazonu tj, imaju suženje oko članaka.

Znajte kada da napravite kontrast

Osim ako ne posjedujete informatičku imepriju u Silicijumskoj Dolini, izbjegavajte nošenje patika za trčanje sa bilo čim što bi moglo da se smatra poslovnim autfitom. Pored toga, slobodno spajajte stilove iz različitih kategorija. Odjeća poput one namijenjene za planinare, bordere itd. sjajno izgleda sa patikama u klasičnom retro fazonu, dok su vodootporne ‘’sneakerboots’’ savršen contrast klasičnom mantilu. Ključ je da teksture i boje budu komplementarne. Na primjer, tamne farmerke odlično idu uz patike sa svjetlijom kombinacijom boja.

Ne zaboravite na čarape

Bez obzira na to da li želite da se izdvajaju ili samo stapaju sa vašim autfitom, uvijek obratite pažnju na čarape. ‘’Sneakerboots’’ zaslužuju udobne, čvoričasto pletene čarape. Stan Smith model izgleda najbolje za čarapama plitkog kroja koje sežu samo do članaka, a skejterski modeli najbolje idu uz vesele, ludačke dezene koji lako zapadaju za oko.  

Napravite sopstvena pravila koja ćete posle kršiti

Na svu sreću, modna pravila su tu da se prekše. Dok previše uparen i složen autfit može da učini da izgledate kao da ste izašli iz crtića, pažljivo odabrani komadi sličnih nijansi boja mogu da čine savršen streetstyle izgled. Uvijek uzimajte u obzir oblik, boju i materijal odjevnih predmeta prije nego što počnete sparivanje, ali ne dozvolite da vas to omete u eksperimentisanju sa vašim imidžom. 

Slični članci

27.
Mar.
2019.
Arrivals
Jedan od najpoznatijih brendova iz devedesetih ponovo je „u igri“!
11.
Mar.
2019.
Arrivals
Budite i vi jedinstveni poput neona i novu Champion kolekciju potražite u svim našim šopovima i online.
13.
Feb.
2019.
Arrivals
Kada su 1974. godine prvi put lansirane, Converse One Star su istog trenutka pokrenule revoluciju. Bila je to godina u kojoj je autentično, neustra...