na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Arrivals
15.12.2015.

NIKE AIR MAX 95 SNEAKERBOOT

NIKE AIR MAX 95 konačno ispunjava ACG (All Condition Gear) proročanstvo! Za priču koja slijedi vratićemo se 20 godina unazad, kada je izvjesni gospodin Sergio Lozano, inspirisan anatomijom ljudskoga tijela, dizajnirao patiku koja je promijenila i pomjerila granice do tada poznatih patika za trčanje, a važi i za jednu od najinovativnijih i najbitnijih pomaka u NIKE RUNNING istoriji.

Povodom obilježavanja 20 godina od nastanka NIKE AIR MAX 95 pored OG modela NIKE kompanija je napravila nešto sasvim novo za hladne zimske dane. Riječ je, dakle, o NIKE AIR MAX 95 SNEAKERBOOT modelu!Već na prvi pogled uočavamo poznatu i mnogima dragu siluetu AIR MAX 95, naravno sa mnogim poboljšanjima namijenjenim za zimu, hladnoću i mnoge druge uslove koje sama zima donosi. Krenućemo od gornjeg osnovnog dijela, tj. kalupa, koji je urađen od najkvalitetnije vodootporne kože u kombinaciji sa tekstilom koji je takođe vodootporan.


Kako bi noga ostala topla i suva tokom nošenja ovog izuzetnog modela unutrašnjost SNEAKERBOOT-a je urađena u obliku čarape (INNER SLEEVE) od neoprena. Prije nego što nastavimo priču, samo par riječi o neoprenu. Neopren je komercijalni naziv za polihloropen. Spada u porodicu sintetičkih guma. Neopren ima dobru hemijsku stabilnost i održava fleksibilnost u širokom temperaturnom opsijegu. Ulazi u sastav velikog broja proizvoda različite namjene, kao što su laptop rukavi, ortopedske proteze, električna izolacija itd. Sada ga i NIKE kompanija, svjesna njegovih mogućnosti u kombinaciji sa svojim idejama, koristi u proizvodnji najbolje sportske obuće.
Krenućemo dalje... Na samoj ''čarapi'' koja je ujedno i jezik i unutrašnjost, stavljen je rajfešlus koji se zatvara do vrha patike i omogućava da noga bude maksimalno zaštićena od hladnoće i uticaja vlage.

Đon je doživio neke male promjene, ali one nisu uticale na prepoznatljivost vazdušnih komora koje ima AIR MAX 95. Poboljšanje i prilagođavanje zimskim uslovima na donjem-srednjem (OUTSOLE) dijelu đona se ogleda u dodatku plastičnog dijela sa izuzetno dobrim šarama koje nude čvrst i stabilan oslonac u toku hodanja po ledu i snijegu. Takođe, na tom dijelu je stavljen i vidljiv NIKE logo.Da bi pokazali da su na nivou zadatka i da misle na svoje kupce i njihovu sigurnost, NIKE kompaniji nije promakla stavka da na jezik stave logo AIR MAX, a na zadnji dio traku od reflektirajućeg materijala kako biste bili vidljivi ljudima u vozilima tokom hodanja u ulicama i na putevima koji nemaju rasvjetu. Kraće rečeno- zadnji dio SNEAKERBOOT-a, od pete ka članku ima ''mačije oko''. Za lakše obuvanje i izuvanje tu je petljica/trakica.

SNEAKERBOOT je izašao u tri CW-a ( Khaki/Dark Khaki/Black/Matte Olive, Black/Black i Dark Loden/Cargo Khaki/Bright Crimson/Black). Pored prva dva poprilično monotona CW-a, mi smo se odlučili za malo veseliju treću opciju da se makar pogledom na novi SNEAKERBOOT razveselite i razbijete sivilo koje dolazi sa ovim vremenom. Modele možete naći u našim šopovima ili online OVDJE

Slični članci

27.
Mar.
2019.
Arrivals
Jedan od najpoznatijih brendova iz devedesetih ponovo je „u igri“!
11.
Mar.
2019.
Arrivals
Budite i vi jedinstveni poput neona i novu Champion kolekciju potražite u svim našim šopovima i online.
13.
Feb.
2019.
Arrivals
Kada su 1974. godine prvi put lansirane, Converse One Star su istog trenutka pokrenule revoluciju. Bila je to godina u kojoj je autentično, neustra...