na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Russell Athletic – novi brend na našim policama!
Russell Athletic – novi brend na našim policama!
News
16.03.2023.

Russell Athletic – novi brend na našim policama!

Ovo je priča o brendu koji već više od jednog vijeka proizvodi visokokvalitetnu odjeću za profesionalne i rekreativne sportiste. Ako ste ljubitelj modernog i svedenog dizajna koji sa sobom nosi retro vibraciju i ponosno naglašava višedecenijsku tradiciju brenda, onda je Russell Athletic ime o kome treba da znate više. Ovaj brend je upravo stigao na naše police, a prije nego što odlučite da ponesete neke od njihovih komada, upoznajte se sa bogatom istorijom jednog od najznačajnijih sportskih proizvođača koji nam stiže sa američkog kontinenta.

Russell Athletic je nastao 3. marta 1902. godine u Alexander City-ju (Alabama) od strane Bendžamina Rasela, dvadesetšestogodišnjeg zaljubljenika u sport koji je svojom vizijom želio da promjeni dotadašnje viđenje sportske odjeće. Počevši sa svega 10 mašina za šivenje i 8 mašina za pletenje, kompanija Russell Manufacturing je najpre proizvodila ženske i dječije majice, da bi kasnije postala jedna od najpoznatijih fabrika za proizvodnju sportskih uniformi širom Sjedinjenih Američkih Država. Vjerovatno da je i požar, koji je iste godine uništio gotovo čitav grad, uticao na Bendžaminovu odluku da izgradi jednu od najvećih imperija sportske odjeće do tada i na taj način pomogne u obnovi svoje zajednice.

Malo je poznato da je prva dukserica nastala baš ovdje. Sve je počelo od genijalne ideje Benovog sina, koji je i sam bio igrač američkog fudbala, da dotadašnje, vrlo nepopularne, fudbalske dresove zamjeni udobnijim. Naime, gornji dijelovi koje su igrači nosili na terenu bili su napravljeni od vune, materijala koji je težak, sklon uvrtanju i izaziva neprijatan osjećaj u dodiru sa kožom. Znajući koliko je pamuk izdržljiv i komforan, u Russell Athletic-u su davne 1926. godine došli na ideju da kreiraju dresove od 100% pamučnog materijala. Već 1930. iz njihove radionice izlaze novi, gotovi proizvodi koji brzo pronalaze put do fudbalskih igrača. Tako je nastala prva dukserica, najsličnija onome što danas zovemo crew neck sweatshirt, sa čuvenim V detaljem na okovratniku koji je imao funkciju da sakuplja znoj i spriječava istezanje okovratnika usled dužeg vremena nošenja.

Nakon preuzimanja Southern Manufacturing kompanije, 1932. godine, Russell Athletic postaje jedan od vodećih proizvođača sportske odjeće, uključujući bejzbol, košarkaške i fudbalske jakne i pantalone za timove širom američkog kontinenta. Do 1962, kada kompanija zvanično mijenja ime u Russell Mills i otvara novo poglavlje u svom vizuelnom identitetu, brend se na američkom tržištu pozicionira kao lider u kreiranju sportske odjeće. Sve što dolazi posle toga su vrtoglavi uspjesi, kolaboracije i inovacije na polju dizajniranja sportske odjeće, a ono na šta je brend posebno ponosan jeste činjenica da su njihovi proizvodi dobri onoliko koliko su dobri i ljudi koji ih kreiraju.

Sa više od 120 godina tradicije i iskustva, Russell Athletic gleda ka budućnosti sa istim onim entuzijazmom kojim je Bendžamin Rasel bio obuzet kada je počeo sa realizacijom svoje ideje u Alabami. Od davne 1902. do sada, brend je uspio da se probije i do ljubitelja klasičnog sportskog stila koji u svakodnevnim prilikama žele da izgledaju opušteno i moderno. Udobnost je na prvom mjestu, što se može vidjeti po izboru materijala, pa tako u lifestyle kolekciji dominiraju prirodni materijali, poput pamuka, ali i nezaobilazni, visokofunkcionalni materijali i tehnologije koji će cjelodnevno nošenje učiniti prijatnijim. Krojevi su klasični, sportski, a boje svedene, ali dovoljno upečatljive, tako da ih možete lako kombinovati sa ostalom garderobom.

Slični članci

30.
Nov.
2023.
News
Obraduj svoje najdraže i pruži im mogućnost izbora odjeće ili obuće baš po svojoj mjeri!
14.
Nov.
2023.
News
Vidimo se u  Bijeljina City Mall-u 16. novembra!
04.
May.
2023.
News
Pronađi svoje Chuck Taylor All Star Construct patike već sada u Buzz šopovima ili online.