na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

New Balance XC-72: Retro-futuristička silueta za ljubitelje urbanog stila
New Balance XC-72: Retro-futuristička silueta za ljubitelje urbanog stila
News
03.11.2022.

New Balance XC-72: Retro-futuristička silueta za ljubitelje urbanog stila

Iz kreativne radionice najpoznatijeg bostonskog brenda za proizvodnju trkačkih patika stiže nam poptpuno drugačija i neočekivana retro-futuristička silueta u osvježenim kombinacijama boja koje će ljubitelji urbanog stila ove jeseni obožavati da nose. Riječ je o New Balance XC-72 patikama inspirisanim bogatim nasleđem i dizajniranim za sve one koji su okrenuti ka budućnosti. Ukoliko težite da svojim stilom dominirate i budete uvijek za korak ispred drugih, ovo su patike koje ne smijete da propustite.

Napraviti omaž onome što je najbolje iz prošlosti, dok istovremeno težite inovativnosti i futurističkom pristupu oduvijek je bio jedan od najvećih izazova za one koji grade sneaker kulturu. Neki od najpoznatijih tvoraca patika pokušavali su da ožive popularne retro siluete dodajući im tehnologije i uvodeći inovacije u oblasti dizajna, ali samo najboljima je pošlo za rukom da stvore u potpunosti originalan i prepoznatljiv model koji će doživjeti globalnu popularnost, kao što je to slučaj sa New Balance XC-72 patikama.

Neki od najpoznatijih NB modela iz 70-ih godina prošlog vijeka poslužili su kao inspiracija za kreiranje ovih patika, a stara reklamna kampanja iz tog perioda pod nazivom „Three of the Best“ podstakla je kreatore da od svakog od ta tri trkačka modela izvuku karakteristične elemente đona i spoje ih u jedan, sada već prepoznatljiv đon XC patika. Drugi, pomalo neočekivani izvor inspiracije bila je automobilska industrija koja je išla daleko ispred svog vremena. Proizvodnja sportskih automobila bila je u ekspanziji, a na tržištu se moglo vidjeti sve više modela futurističkog dizajna i inovativnih tehnologija. Upravo ovim je inspirisan i poznati slogan – „Sports Car For Your Feet“ koji je javnosti premijerno predstavio model Casablanca x NB XC-72. Potpuno neočekivano, patike su doživjele globalnu popularnost, a brend je nastavio da iznenađuje ljubitelje ove retro-futurističke siluete svježim i upečatljivim kombinacijama boja.

Pored bogatih kolorita, ono što privlači najviše pažnje jeste prenaglašen izgled đona koji obiluje teksturama i detaljima dizajna. Spoj različitih trakcionih šara, oštre i zaobljene ivice, kontrastne boje – đon ovih patika je savršen u svojoj asimetričnosti. Gornjište je kombinacija slojeva od brušene kože i tekstila, sa klasičnim pertlanjem i istaknutim logotipom. Od odabira materijala do završnih detalja i boja, ovaj model odaje utisak premium izrade. Odlično se uklapa u svaki autfit – od ležernih i sportskih, pa sve do urbanih.

 

XC-72 patike su stvorene za ljubitelje futurističke estetike i sneaker entuzijaste koji teže autentičnom stilskom izrazu. Dostupne su u Buzz šopovima, kao i online.

 

Buzz tim

Trenutno nema komentara

Slični članci

16.
Mar.
2023.
News
Ovo je priča o brendu koji već više od jednog vijeka proizvodi visokokvalitetnu odjeću za profesionalne i rekreativne sportiste.
03.
Mar.
2023.
News
6. marta svoja vrata vam otvora novi Buzz shop, koji se nalazi na prvom spratu Bijeljina City Mall-a.
20.
Dec.
2022.
News