na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

News
26.03.2020.

A DAY TO CELEBRATE PEOPLE’S LOVE FOR NIKE AIR MAX

Iako smo spriječeni da Air Max Day proslavljamo na događajima širom regiona, to nas ne sprječava da na druge, podjednako kreativne načine odamo počast ovoj legendardnoj sneaker silueti.

Nike-Air nije obična patika. Ona je revolucija, a svaka revolucija na svijetu počela je idejom – jedinstvenom, pokretačkom i nezamjenljivom. Ta ideja nastala je sedamdesetih godina prošlog vijeka, zahvaljujući  Frank Rudy-ju, inženjeru svemirske agencije NASA koji je osmislio prototip Air-Sole jedinice. Ona je prvi put otkrivena na Air Max 1 modelu koji je dizajnirao legendardni Tinker Hatfiled i 26. marta 1987. godine ugledala svjetlost dana. Sve ostalo je istorija. I to kakva istorija!

Air Max 1 jedna je od najlegendardnijih silueta brenda Nike i smatra se istinskom sneaker ikonom. A kako i ne bi bila, kada je riječ o prvoj patici koja je na đonu imala vidljivu Air tehnologiju, toliko puta korišćenu i primenjivanu na brojnim Air Max modelima koji su prethodnih godina oduševljavali sneaker svijet.

I broj tih modela je, tokom prethodne tri decenije, postao impozantan, jer iznosi nekoliko stotina od kojih je svaki postigao neverovatan uspjeh koji ne jenjava ni danas.

Zbog toga je 26. mart dan kada cio svijet slavi ljubav prema Nike Air Max patikama, a tako će biti i ove godine! Iako to ne možemo činiti na događajima širom regiona, okolonosti nas ne spriječavaju da iskoristimo neke druge, podjednako zanimljive načine da odamo počast ovoj legendarnoj silueti.

Zašto onda ne bismo krenuli od početka?

Zanimljivo je da je dizajn prvih Air Max patika bio inspirisan centrom Pompidou koji se nalazi u Parizu. Njegov inside out eksterijer podstakao je Hatfield-a da pokaže strukturu đona patike i otkrije je cijelom svijetu. O tome kakvu je revoluciju predstavljao ovaj model mnogo govori i pjesma koja je iskorišćena za prvu reklamu. Bila je to čuvena melodija Beatles-a Revolution, dok su se u reklami našla velika imena sporta, kao što su John McEnroe, Bo Jackson i Michael Jordan.

Uslijedili su modeli Nike Air Max Light, AM90, Nike Air Classic BW, AM 180, AM 93, koji se čak našao u reklami za Range Rover kako bi doprineo promociji sitema za pneumatiku tog automobila.

Nike Air Max 94, AM 2, Air Max 95, 96, 97, 98 – lista modela je zaista nevjerovatna i svaki od njih iza sebe krije podjednako interesantnu priču. Siluete su se mijenjale s godinama, a onda je 2018. uoči Air Max Day-a, svjetlost dana ugledala prva lifestyle Air Max patika. Bila je to danas i te kako popularna Air Max 270-ica, koja je ovaj model približila novim generacijama.

Naredne godine svijet je postao bogatiji za Nike Air Max 720, još revolucionarniji i upečatljiviji model na kojem je Air tehnologija vidljiva duž cijele patike. Ona je s pravom nazvana „najuzbudljivijim modelom za 21. vek“.

I ove godine će na Air Max Day sneaker svetu biti predstavljeni novi modeli jedne od najpopularnijih silueta ikada. Među njima je i patika koja će bez sumnje obilježiti 2020. godinu, a nosi naziv Nike Air Max 2090.

Koristeći isti DNK siluete koja je uvela revoluciju prije tačno 30 godina, Air Max 2090 dizajnirana je tako da na najbolji način ilustruje budućnost cjelokupnog sneaker svijeta.

Da bi istakli važnost strukture nove patike, dizajneri su koristili crnu boju za materijale koji doprinose njenoj stabilnosti i inovativnosti, dok su nešto laganiji potporni dijelovi uočljivi zahvaljujući bijeloj boji. Koristeći boje koje se uglavnom koriste za dizajn električnih automobila, Air Max 2090 je, prema zamisli Nike-ovih dizajnera, zapravo prikaz tih automobila u 2090. godini.

I ovaj model nije mogao proći bez karakterističnih Air Max logotipa, dok je prilikom dizajna pažnja bila usmjerena na svaku komponentu ove patike kreirane za budućnost. Tako model Air Max 2090 sadrži nešto veću Air jedinicu i do 200 procenata veći prozor u odnosu na onaj koji je posjedovao prvobitni model, predstavljen prijee 30 godina.

Još jedan novi-stari detalj je kropovani Swoosh, ovoga puta unapređen u odnosu na prvobitne Air Max 90 patike.

Sve modele iz ovogodišnjeg Air Max Pack-a možete pronaći i naručiti u našem online shop-u. Ostanite kod kuće, ali na vrijeme nabavite svoje 2090-ice i budite korak ispred svih.

Let’s celebrate the Air Max Day!

Buzz tim

 

Slični članci

30.
Nov.
2023.
News
Obraduj svoje najdraže i pruži im mogućnost izbora odjeće ili obuće baš po svojoj mjeri!
14.
Nov.
2023.
News
Vidimo se u  Bijeljina City Mall-u 16. novembra!
04.
May.
2023.
News
Pronađi svoje Chuck Taylor All Star Construct patike već sada u Buzz šopovima ili online.