na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Blogger Pick
06.09.2017.

JORDAN SPIZIKE

Pozdrav ljudi,

Tri mjeseca prođe kao dlan o dlan, a mene evo opet, sa nekim novim tekstom. Naime, kako većina ljudi koja prati moje tekstove već zna da volim JORDAN brend, ovom prilikom sam pripremio par rečenica o jednoj JORDAN kolaboraciji čija priča je počela još krajem 2006. godine - AIR JORDAN SPIZIKE (Black Cement). Michael Jordan i Spike Lee 21. oktobra 2006. godine izbacili su patike Jordan SPIZIKE u čast njihovom istorijskom odnosu. Prvobitno je u prodaju pušteno oko 4.500 pari a sav prihod od prodaje išao je u budžet Morehouse koledža.

Pokušaću što jednostavnije da vam objasnim zbog čega ova patika i nije tek običan par patika. Sastavljena je po uzoru i detaljima koji su preuzeti od nekih modela koji i dan danas imaju visoko mjesto u SNEAKERHEAD kulturi. Krenuo bih od đona. Na JORDAN SPIZIKE modelu iskorišten je đon od Air Jordan 3 patike koja je nastala još davne 1988 godine.  Air Jordan 3 mi je ujedno i najomiljenija patika zbog svog jednostavnog kroja i oblika. Na SPIZIKE modelu iskorištena je baš ta tehnologija, sa vidljivom AIR jedinicom. Bitan podatak je to da je taj isti đon prvi đon sa vidljivom AIR jedinicom koji je imala neka košarkaska patika. Takođe, tu je i Elephant print koji je takođe preuzet sa AIR JORDAN 3 modela. Da ne bih puno dužio, ostaviću priču o trojkama za neki od narednih tekstova.

Praktično u modelu SPIZIKE uvrstili su takozvana krila koja su pričvršćena da pripomognu još boljem vezivanju patike. Odlično izgledaju i kao dekorativni detalj na patikama. Kompletna silueta patike kad je pogledate liči na Air Jordan 5, tako da već sami možete da zaključite da su i dijelovi sa modela koji je inspirisan borbenim avionom Spitfire iz drugog svjetskog rata. Main oblik patike i bočni paneli od mrežica (za bolju ventilaciju ) su jedan od pečata koje SPIZIKE nosi.

Došli smo i do jezika patike. Originalno preuzeta sa modela Air Jordan 6 modela, koji ima veliki rejting u svijetu patika. Na  vrhu su dvije rupe koje imaju svoju namjenu, a to je brže i lakše obuvanje. Takođe tu je i LACELOCK koji služi za bolje stezanje pertli ili kežual nošenje same patike bez vezivanja. Detalji na pozadinskom dijelu patike preuzeti su sa modela AIR Jordan 9, pa je u krugovima od transparentne plastike ustisnut lik Mars Blackmoon – na lijevoj, a logotip producentske kuće 40 ACRES & A MULE FILMWORKS an desnoj.

Poslednji, ali ne i nebitan detalj je unutrašnjost materijala patike koji je preuzet sa modela AIR jordan 20. Klizavi i sporohabajući materijal kojim je obložena patika potpomaže lakšem obuvanju patike, te i dugotrajnosti. Mali podatak je i to da je 2008. godine izašla stvar ''It's All About the Air Jordans'' od benda A Day After Tomorrow, napisana o paru SPIZIKE.

Nadam se da sam vam malo bolje približio patiku.

Colorway i više nego fantastičan i po uzoru na jedne od najboljih Jordan patika ikad proizvedenih. Takođe, moram vam reći da to nije sve što se tiče SPIZIKE za ovu godinu. Izlaze mnogo zanimljive kolor varijacije. Nemojte podcijeniti ovu patiku nikako. Ona ima svoje mjesto u sneakerhead kulturi.

Lijep pozdrav vam šaljem svima, a ja odoh na zasluženi godišnji odmor.

D.K. 

Slični članci