na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Air Max 270 - kada kombinacija boja pripovijeda ličnu priču
Air Max 270 - kada kombinacija boja pripovijeda ličnu priču
Blogger Pick
07.09.2022.

Air Max 270 - kada kombinacija boja pripovijeda ličnu priču

Air Max 270 su izašle po prvi put 2018. godine za Air Max Day i odmah sam se zaljubio u njih. Ono što me oduševilo je jednostavnost siluete - "čarapasta" konstrukcija od neoprena koja grli stopalo, podloga i ogroman vazdušni jastuk na peti. Stapaju prošlost i budućnost, priču o vidljivoj tehnologiji koja je započela s Air Max jedinicama i "prozorčićem" u unutrašnjosti patike.

Nike je oduvijek igrao važnu ulogu na ulicama, ali velika većina njihovih top modela je bila namijenjena sportu. I baš zato su postali popularni i na ulicama - svi su htjeli top model namijenjen najvećim sportskim zvijezdama. Air Max 270 je prvi Air Max lifestyle model. Možeš ti trčati u njima, čak sam ih viđao i u teretani, ali im je namjena život. I to kakav život.

 

Nevjerojatno lagane i udobne, baš ono što trebam za svojih 10+ hiljada koraka. Trebala mi je šetnja, dvije da naviknem na visok vazdušni jastuk, ali je taj jastuk baš ono što sam trebao. Dok hodam oslonac mi je na petama (pitajte komšiju koji živi ispod mene) tako da me Air Max 270 zabavljaju kad vidim kako se kompresira i širi prilikom hodanja. Štreber sam za patike, sorry, sitnice me vesele.

Proces ulaska mog stopala u 270 je spor, ali jednom kad sam unutra, odnekud svira božanstvena muzika i ukazuje se svjetlo.

Gledao recenzije na netu gdje ih trljaju žičanom četkom - i nije im ništa, a tom može posvjedočiti i moj maslinasto zeleni par koji imam od Air Max Dayja 2018. godine. Na tom paru sam naučio da za svoje široko stopalo (k tome - lijevo) trebam broj veće, ali ako nemaš široka stopala - true-to-size su i uzmi svoj broj.

Air Max 270 dolazi u hiljadu kombinacija boja, a ove su mi privukle pažnju iz još jednog štreberskog razloga - sa svojim nijansama sive, crne i plave me podsjećaju na Nike Air Foamposite One koje je nosio tada košarkaš Orlando Magica Penny Hardaway.  To je još jedna priča o NBA pravilima kada su Pennyju branili da igra u patikama "s previše boje", nije odgovaralo dresovima, bilo je premalo crne. Uzeo je marker i plastično gornjište Foampositea je obojio u crno te je tako zaobišao pravila. Penny ima posebno mjesto u mom srcu, a ovaj colorway 270-ica me podsjeća na to. I to je ono što mi je važno - da patike pričaju priču, priču o stvarima koje su meni važne i koje meni nešto znače. Nema veze ako me ne razumiju svi, važno je da se ja razumijem.

FRANJO

Slični članci