na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Blogger Pick
27.06.2017.

Life is like a box of chocolates

„Trčao sam tri godine, dva mjeseca, 14 dana i 16 sati. Prilično sam umoran, mislim da ću sada kući”.

Zapamtio sam tu rečenicu još onih nesrećnih devedesetih, kada sam prvi put gledao genijalnog Tom Henksa u Forest Gampu. Ideja da jednostavno trčiš jer ti se trči, bez određenog razloga i cilja, mi je bila sjajna! Čovječe, probudiš se ujutru i ono... samo radiš šta ti se radi. 

Kada radiš nešto što niko prije tebe nije, ljudi će ili slijepo pratiti ili osuđivati, što je divno prikazano u filmu. Mene je to natjeralo da dobro razmislim šta ću da budem kad porastem - ljubitelj čokolade, svjetski šampion u stonom tenisu, nosilac medalje časti... Ili... tako nešto.

Možda ipak da poslušamo mamu Gamp: „Iskoristi na najbolji mogući način šta ti je Bog dao.”

Ne mogu da lažem i da tvrdim da sam zbog jednog filma postao to što sam danas, ali ipak mislim da je imao uticaj na moje odrastanje. Ako tome dodamo i filmove „Into the Wild”, „Big Fish”, „Pulp Fiction” i „Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood” - dobijete Lexa smiley

Bilo kako bilo, danas sam ovdje da bih vam skrenuo pažnju na jedan poseban detalj iz gorepomenutog filma, koji je osvojio šest Oskara. Sjećate se patika koje je Forest furao dok je trčao više od tri godine? Ljudi, mislim da je taj dio istinita priča. Siguran sam da je cijela stvar izvodljiva ako imaš Nike Cortez na nogama.

Patike koje je prije više od 40 godina plasirao Bil Boverman, legendarni trener atletike, bile su napravljene isključivo za trčanje na duge staze. Sve do danas patike su zadržale svoj identičan, jedinstven i jednostavan dizajn sa rebrastim đonom i mekanim uloškom.

Činjenica da su Cortez furale i najveće hip hop zvijezde u svojim spotovima, je dodatni razlog da i ja navučem jedne. Izabrao sam Nike Cortez Grey Wolf Ultra. Boja mi je zapala za oko, a i kontam da me neće upucati, ako odlučim da skoknem do LA. Da pojasnim, crne ili bijele Cortez su svojevremeno nosili članovi bandi kako bi se razlikovali na ulicama. Pročitao sam negde da su prije par godina dvojica tinejdžera ubijena u Los Anđelesu zato što su zalutali u pogrešan kvart u pogrešno obojenim Cortez modelima. Dakle, ako nemate namjeru da idete u LA u skorije vrijeme, a volite „badass” osjećaj, na ovim prostorima možete izabrati boju koja god vam se slaže uz karakter. Ili boju očiju.

„Ne znam da li svako ima sudbinu, ili možda svi jednostavno lebdimo okolo slučajno na vetru. Ali ja mislim da je možda oboje”, kaže Tom Henks kao Forest Gamp. Ja bih samo dodao da šta god da je istina u Nike Cortez ćete sigurno letjeti okolo, kakva god da vam je sudbina. 

Lex

Slični članci