na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

THE NEXT ERA OF CONVERSE DESIGN AND COMFORT IS HERE!
THE NEXT ERA OF CONVERSE DESIGN AND COMFORT IS HERE!
Blogger Pick
20.10.2021.

THE NEXT ERA OF CONVERSE DESIGN AND COMFORT IS HERE!

Ovo je drugi put u mojih 30 godina života da na nogama nosim Conversice, prvi puta je bilo prije godinu dana kada su bile dio outfita na jednom plesnom nastupu, a sada sam ih primijetio u Buzz-u. Nevjerovatno!

U svijetu patika postoje prolazni trendovi i postoje klasici. Converse su svakako jedan od klasika, nema ko ih nije nosio, a ja ih eto doživio tek sad u 2021. godini.

U pitanju je model i za muškarce i žene, Chuck 70 Explore Waterproof, jedna od ikona kada je riječ o minimalističkom dizajnu sportske obuće iako je odavno ne nose samo za sport.

Chuck Taylor je osoba koja je popularizirala starke do neslućenih razmjera. Osoba je to koja je redizajnirala patike pa od 1932. godine uz originalan naziv patika stoji i njegovo ime kao i potpis na samim patikama. Inače je bio košarkaš i kondicioni trener, ali se posebno isticao svojim smislom za prodaju. Do 1970. godine Chuck je evoluirao u vrhunac funkcije i korisnosti u sportu te se smatrao najboljom košarkaškom patikom ikada.

Chuck 70 Explore Waterproof napravljen je od originalnog dizajna 1970-ih, s vrhunskim vodootpornim materijalima i izuzetnom pažnjom posvećenom detaljima. Patika toliko ukorijenjena u tradiciji da ima svoju instant istoriju.

Elementi Chuck 70 Explore Waterproof patika, kao što su ojačane vezice za planinarenje, izdržljivi potplat i potporni OrthoLite unutrašnji uložak, inspirirani su upravo vremenom provedenim na otvorenom i zato je ovaj model savršen za prohladnu kišnu jesen. Umjesto platna kao na klasičnim originalnim Converse patikama, ovaj model je izrađen od vodootporne nubuk kože koja je dodatno ojačana vodootpornom podstavom kako biste ovu jesen bez brige mogli koračati po kiši.

Definitivno patike u kojima se možete osjećati ugodno i sigurno, bez obzira na vremenske uslove i baš zato i Conversice dobijaju mjesto u mojoj kolekciji patika.

 

Ovaj model možete pronaći u Buzz trgovinama ili naručiti online.

 

Do nekih novih otkrića, uživajte u jeseni!

 

Don Kiki

Slični članci