na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Nike React Live takes you back to life
Nike React Live takes you back to life
Blogger Pick
07.07.2021.

Nike React Live takes you back to life

Iako ne vrište bojama, Nike React Live sam odmah uočio na polici u Buzzu. Znao sam da moraju biti moje. Izgledaju mi kao nešto što bi Wesley Snipes nosio u Demolition Manu. Nimalo suptilan lik u suptilnim futurističkim tenisicama.

Kad sam prve tenisice s React tehnologijom primio u ruke, bio sam oduševljen pjenom od koje je izrađen đon tenisica. Nikeova vrhunska tehnologija za ublažavanje šoka kod hodanja ili trčanja me osvojila na prvi dodir. I realno - na prvo savijanje tenisica. Ako ih ne saviješ, ne voliš tenisice zapravo.

Bile su savršeno udobne. Nije da ću baš trčati u njima, ali React pjena je značila osjećaj ugode za stopala. Na ovom modelu je pjena još podebljana čvršćim materijalima kako bi bio izdržljiviji, a i zbog kombinacije dva materijala ima zanimljiviji oblik.

Nike React Live je dio Nikeove N.354 kolekcije u kojoj jedan od najpoznatijih brendova na svijetu bira eksperimentirati. A gle - to je u DNK-u brenda, ipak je Bill Bowerman, trener trčanja na sveučilištu Oregon i prvi Nikeov inženjer nasuo gumu u toster za vafle kako bi dobio bolje potplate za trčanje. 

 

Otkud ime N.354? Američki trkač i tada Nikeova nada Steve Prefontain je istrčao svoju najbržu milju za 3:54:6 davne 1973. To volim kod Nikea, što se iza svega krije jedan ekstra detalj, jedna ekstra priča. 

 

Danas ako želiš futurizam, okrećeš se Off-White tenisicama čija je cijena nevjerojatno visoka, a rijetko ih i možeš nabaviti jer se rasprodaju prebrzo. Nike je odlučio odraditi Off-White tretman na suptilniji način, tako ja vidim čitavu N.354 kolekciju. Plus - možeš ih kupiti u svakom trenutku i nećeš bankrotirati.

Način vezanja ti možda neće privući pažnju, ali je poseban. Malena inovacija koja bi mogla značiti puno za proizvodne procese u nadolazećim godinama. Čemu bušiti rupe u materijalu ako možeš vezanje izvesti na bolji način, jednim kablom koji se proteže kroz čitavu tenisicu? To je to eksperimentisanje kojem se radujem i koje očekujem od Nikea. Želim da je drukčije, želim da nije izlizana fora pedesetu godinu zaredom.

 

Suptilne su, udobne, djeluju izdržljivo zahvaljujući sintetičkom tech gornjištu i siguran sam da ću ljeto provesti u njima. Još jedan dodatan plus - jako se lako čiste. Vlažna maramica i prljavštine više nema. Uz React Live jedva čekam da pozdravim prašinu muzičkih festivala. Svoj par Nike React Live tenisica potraži u BUZZ trgovinama i online.

 

Stay alive,

Franjo

 

Slični članci