na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Blogger Pick
18.12.2019.

NBA sezona ide uz čaj i Spike Lee.

S novom NBA sezonom dolazi i hladnije vrijeme. Kad nosiš tenisice cijeli život, šta nositi kad moraš sakriti gležnjeve i piti čajeve? Meni lično ne sjedaju nikakve čizme niti izvedenice, moj izbor se uvijek svodi na glomaznije, hightop košarkaške patike. Ali koje uzeti za ovu sezonu? Čak i da biram zatvorenih očiju, izbor bi pao na Air Jordan Spizike. Zašto? Ispričaću vam jednu malu priču.

 

U đačkoj knjižici u osnovnoj školi sam umjesto svoje fotke imao zaljepljenog Jordana, završio sam zbog toga i na razgovoru kod direktorice škole. Ljubav prema Jordanu je bila neizmjerna, ali i prema njegovim patikama. Sve što je on radio je izgledalo lako, a čak i maleni stari televizori su izgledali bolje kada bi se on pojavio na njima u svojim visokim i naveliko telegeničnim šuzama.

 

Obožavao sam tu eru - i u muzici i u sportu i u filmu.

.

Kad sam bio klinac, mislio sam da jedino Jordanice od trojke do trinaestice vrijede nešto. Sve što ne spada u te modele kao i da ne postoji. Hejter mali, rano doba interneta me oblikovalo u to. 

 

Jedini ustupak što se Jordanica tiče sam napravio oko 2006. godine kada sam poludio za Spizike modelom, hibridom koji je kombinovao upravo neke od mojih najdražih Jordanica u jednu, a kao šlag na tortu je bila počast Spikeu Leeju, vrhunskom reditelju odgovornom za brutalne filmove kao što su Do The Right Thing i He Got Game, filmove u kojima i Jordanice igraju važnu ulogu. 

 

Zašto Spike Lee i Jordan? Pa njih dvojica su radili vrhunske reklame prije milion godina u kojima je Spike glumio Marsa Blackmona, specifičnog lika s ogromnim naočalama koji je djelimično bio i inspiracija za lik Stevea Urkela. Veza između Jordana i Spikea je još ojačana tim što je Spike zagriženi (i najpoznatiji) navijač New York Knicksa, a upravo su Knicksi Jordanu bili jedna od omiljenih mušterija.

 

 

Živimo u remiks kulturi, hibridi su sad unosan biznis i hibridi su budućnost (ne pričam samo o Toyoti Prius) - Don C-jev Legacy model je također savršen primjer uzimanja različitih elemenata iz prošlosti iako mi on ne sjeda ni približno kao Spizike.

           

 

Odlični materijali i kvalitetna izrada, najprepoznatljiviji elementi s različitih Jordanica, suptilna crna s ljubičastim detaljima i na peti dvije ikone - na lijevoj faca Mars Blackmona/Spikea Leeja, na desnoj logo Spikeove  producentske kuće 40 Acres and a Mule, kuće odgovorne za neke od najdražih mi filmova. 

 

Ovo će biti dobra sezona. Jer imam ove. Pronašao sam ih u BUZZ shopu, a vi ih možete naručiti i online.

 

Franjo Opačak

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

03.
May.
2023.
Blogger Pick
27.
Apr.
2023.
Blogger Pick