na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Blogger Pick
12.12.2018.

Collecting Jordan sneakers is about passion, not numbers

Hej, ja sam Aleksander Peltekov, poznatiji kao reper Alex P.

Rođen sam i odrastao u predgrađu Sofije, gdje i sada živim. Iako sam živio u mnogim zemljama, Bugarska je definitivno država za mene. Muzikom sam počeo da se bavim još početkom 90-tih, kad sam bio klinac i kroz nju govorim o svemu što je meni bitno, o problemima u mojoj zemlji i temama koje su važne za naše društvo.

Godinama sam igrao košarku, slušam hip-hop i obožavam Michael Jordan-a, zbog čega u svojoj kolekciji imam najviše Jordan modela. Posljednji dodatak su Jordan Spizike. One su drugačije, ali i dalje moderne. Odlične su za zimu jer su duboke i čuvaju zglobove, dok mi se u vezi sa ovim modelom posebno dopada saradnja sa rediteljem Spike Lee-jem, kao i nova cool zimska boja.

Moje interesovanje za Jordan modele počelo je upravo devedesetih. Biti zainteresovan za košarku i hip-hop u to vrijeme predstavljalo je pravi poduhvat, jer u Bugarskoj nije bilo dostupno mnogo informacija o ovoj kulturi. Moja rođaka, koja je studirala u Njujorku, donosila nam je poklone kad god je dolazila – audio kasete sa albumima izvođača kao što su Dr. Dre i N.W.A. Tako se i rodila moja ljubav prema džordankama i hip-hop muzici, jer smo prije toga mogli da čujemo samo pop muziku na radiju.

Devedesetih sam počeo da treniram košarku, ali nažalost nije bilo sportskih kanala na kojima smo mogli da gledamo utakmice. Srećom, komšija je imao snimljene NBA utakmice. Nije bilo šanse da ne primjetim Michael Jordan-a iako je u to vrijeme još uvijek bio zvijezda u usponu. Bio je prepoznatljiv, njegovo kretanje na terenu – specifično. Brzo je postao moj omiljeni igrač.

Ne sjećam se tačno kada sam kupio svoje prve džordanke, ali znam da sam tada već radio i da sam mogao sam da ih priuštim. Jedno od sjećanja je i da sam, kao klinac, sa ćaletom otišao u radnju i vidio model Retro 9. Toliko sam želio da ga kupim, ali nisu imali moj broj. Počeo sam da plačem, što je oca ostavilo bez teksta.

Danas nemam takvih poteškoća. Omiljeni modeli su mi dostupni i ja sam miran. Spizike su baš takve zbog svog hibridnog dizajna – kombinacije najboljih elemenata preuzetih sa modela Air Jordan 3, 4, 5, 6, 9 i 10.

Do sada sam u svojoj kolekciji sigurno imao preko 50 pari džordanki. Neke sam sačuvao da u njima igram basket, jer su udobne i odlične za asfalt. One najbolje koristim za fotografisanje i nastupe. Jordan Spizike su jedne od njih.

I tradicija je nastavljena. Moj sin već zna ko je Michael Jordan, samo mi je žao što nema priliku da ga gleda na terenu. On već zna šta su džordanke i ima svoje omiljene modele.

Best,

PEEZY

Slični članci