na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Blogger Pick
31.10.2018.

The childish play between love and hate

Kad god posjetim Buzz, a neko je moj +1, uzmem neke 97-ice u ruke i dobijem pitanje "ali zašto?". Čak i da nema toliko priče iza njih, jednostavno me privlače. Taj Air Max bubble, wavy dizajn, kombinacije boja koje su češće hit nego miss... I jasno mi je zašto se nekom ne sviđaju, ali najbolje stvari izazivaju polarno različita mišljenja. Kad te svi vole, radiš nešto pogrešno. Svi mogu voljeti samo ono što je razvodnjeno za globalno nepce - ili u ovom slučaju stopalo. Ne moraš ih voljeti, važno da ih ja volim.

Air Max 97 su jedna od najpopularnijih silueta današnjice, a ja se smijem od uha do uha što Nike veliki dio svojih releasova temelji na oživljavanju retro modela. Ja sam ipak dijete devedesetih i sada napokon mogu otvarati narandžaste Nike kutije u kojima su modeli koje nikada dosad nisam mogao imati. Došao je i taj istorijski trenutak. Air Max 97 su punoljetne u svakoj državi svijeta. 21 godinu su na sceni. Naravno, izašle su 1997. godine, a odmah su izazvale reakcije širom svijeta (ili ravne ploče, ne petljam se u to šta vjerujete). I pozitivne i negativne, ali niko nije ostao ravnodušan. Japan i Evropa su poludjeli za ovim izdanjem, Italija pogotovo.

Air Jordanice je isfurao Michael Jordan, ali u devedesetima je bio još jedan Michael koji je rušio sve moguće rekorde. Michael Johnson je ponosno furao 97-ice, a upravo dobra priča iza patika je ono što ulazi u DNA samog modela. Bolje priče od sportske priče nema.

Ovaj wavy dizajn je sve. Zbog OG Silver Bullet modela se šire priče kako su 97i-ce dizajnirane po uzoru na japanske supebrze vozove, ali istina leži u biciklima te koncentričnim krugovima koje kap kiše izazove kada padne na vodenu površinu. Ako ovo nije dovoljno zen za postizanje blaženstva kroz fizičku aktivnost, onda ne znam šta drugo može biti. 

I tell you what I want... Kada ih navučem na noge, okruži me s četiri djevojke i nazovi me Sporty Spice. I uglavnom ih samo navlačim na noge, ne stežem ih previše - iako su ove patike prve uvele skriveni sastav vezanja. Nema rupa na gornjištu, sve je "unutar oklopa". Lakši mi život, a one izgledaju kompletnije. Unibody.

Reflektivna 3M traka je tu ako ih stvarno koristiš za trčanje po mraku, vidljivost je u tim trenucima sve. A po danu - ne brini, s parom ovih na nogama će te svatko vidjeti.

 

Yours,

Franjo.

Slični članci