na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Blogger Pick
30.12.2016.

PUF, ODE GODINA

Ne mogu  suzdržati moje uzbuđenje kada mislim o mjesecu decembru. To je jedan od mojih omiljenih, ako ne i najomiljeniji mjesec u godini. Volim vidjeti svačiju kreativnost u ukrasavanju jelki, grada pa čak i odjeće. Volim zimsku modu gdje je sve dozvoljeno. Volim mjesec kada mogu da obučem topao džemperčić, neki šareni oversized šal, omiljenu bundicu i nogice ubacim u divne Nike Air Force 1 Hi SE

Volim čuti onako između ljudi kako ko voli provesti ove divne praznike. Ja volim prošetati i upijati sve čari zime, popiti omiljeni čaj, otići nani na selo i pojesti sve sto je na tanjiru i staviti story na instagramu sa opisom #winterbodydontcare. Decembar je mjesec jedinstva. Mjesec mira i radosti, kreativnosti i dobročinstva. Četiri sedmice preispitivanja cijele godine, sumiranje momenata i osjećaja kao i standradno čuđenje “kako brzo prođe godina, puf” ! 

Nekada imamo osjećaj da nam brže godina prođe nego dan. Pa kako onda da zaustavimo vrijeme? Možda ne možemo zaustaviti ali definitivno možemo usporiti tako što ćemo više obraćati pažnju na ono što nam se događa i primjećivati stvari oko sebe. Drugim riječima, potrebno je da usvojimo filozofiju života sada i ovdje. Da ne dozvolimo da nam dani prolaze u rutini. I da isključimo autopilot i počnemo da upravljamo svojim životom. Kao što moja prijateljica Selma  kaže u svom blog postu Budite neustrašivo svoji i neustrašivo sretni, smijte se i radite ono što vas ispunjava. Na kraju, moraš biti sam svoj heroj, jer svi ostali su zauzeti spasavajući sami sebe.

#loveyourself,
Mimi

Slični članci