na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Blogger Pick
25.10.2016.

AIR JORDAN 1 RETRO HI OG

Jednostavnost, elegancija, retro... to je samo par riječi koje idu kao opis ove, jedne od najljepših, za mene silueta patika ikad.

Naime, sam model Air Jordan 1 patike nastao je nekad davne '84 godine, puštena u opticaj '85 a dizajnirana je za Michael Jordan-a od strane dizajnera  Peter Moore, Tinker Hatfield i Bruce Kilgore. Pomenuo bih i to da je Air Jordan 1 model globalno jedan od najcjenjenijih modela u svijetu, pogotovo u OG izdanjima i da je sigurno jedna od patika koja je zaslužna za kompletnu SNEAKERHEAD kulturu u svijetu. Prije oko mjesec dana u Banjaluci ste imali priliku da vidite i kupite baš taj prvi model ikada, naravno u retro izdanju.

Prije nego li kažem šta o modelu koji sam izabrao za blog, evo par zanimljivosti uopšteno o AIR JORDAN 1 modelu.

Originalni model iz 1985. godine pušten je neuvučenih pertli. Izdanja od 2015. godine pa do danas takođe dolaze neuvučenih pertli da bi prilikom kupovine dobili taj OG efekat (koji meni mnogo znači) i da bi svaki kupac mogao sebi da organizuje svoj način uvlačenja pertli. Takođe patike dolaze sa tri para pertli.

Logotip sa loptom i krilima dizajniran je na salveti tokom leta Portland-Chicago. Tadašnji kreativni direktor Peter Moore u avionu vidjevši dječaka koji nosi u ruci male replike aviona koje je dobio od kompanije, dolazi do ideje. Kasnije taj logo povezuju sa MJ-ovim sposobnostima na terenu.

Air Jordan 1 je stekao svoj buntovni ugled kod skejtbordera, nakon što je čuveni ''Bred'' model banovan od strane NBA. Za razliku od platnenih patika koje su tada skejteri nosili, ovo je sasvim nova dimenzija obuće koja se tada mogla na tržištu kupiti, za normalnu svotu novca. To takođe doprinosi popularitetu samog modela globalno.

Michael Jordan-u se na prvu nisu svidjele prve skice patike dizajnirane za njega... Zbog svima nama poznatog Black and Red CW-a ili kako mi kazemo ''Bred'' on je izjavio sledeće...''Ja neću da nosim te patike, to su đavolje boje.'' Naravno nije mislio bukvalno.

Konkretno o modelu koji sam izabrao za ovaj put.

Patika je prvo puštena za Azijsko tržište, a na sreću mnogih, ipak je puštena i na cijelo globalno tržište. Naravno, to se dogodilo zbog velikog interesovanja ljubitelja ove siluete. Inače patika dolazi u prvobitno nazvanom ''YING-YANG'' PACK-u , čak taj isti paket možete naći i pod nazivom ''PREMIUM ESSENTIALS ''što bi značilo da postoji jos jedan cw. Drugi model iz paketa je crn sa detaljima bijele boje. Sada, mislim da dobijate i odgovor na pitanje ''...prvo za Azijsko trziste''. Dakle, bez puno komplikovanja NIKE izbacuje jednostavnu kolor šemu koja će svima zapasti za oko, a pri tome da je jednostavna i minimalistički svedena u smislu boje. Patika ima za cilj da bude opcija za svaki dan, za svaku priliku, takođe i snikerhedovima  služi kao alternativna dnevna rotacija obuće, pored poznaih AF1 I AM modela u crnoj i bijeloj varijaciji. Dakle, NIKE je ponudio i AIR JORDAN 1 u alternativnom obliku i jednostavnoj boji, za ljude koji koji vole više svedenije kolor šeme.

Fotografije koje sam radio su urađene u skladu sa današnjicom što se tiče garderobe. Hocu vam reći da nije obavezno da na ovu siluetu obučete nesto sa ranflom, kao sto sam ja. Da bih vam predstavio patiku sa svih strana, moralo je tako. Inače krajem osamdesetih i početkom devedesetih ljudi su ''Dzordanke'' nosili na široke pantalone. Kad dođete do ovog modela, ne morate previše da marite koliko su vam široke farke, jer ovo je old school varijatna modela koji ima istorijat isto godina koliko i ja imam.

Do idućeg čitanja,

Veliki pozdrav svima.

Kreško

Slični članci