na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Blogger Pick
30.09.2016.

ADIDAS STAN SMITH - NEZAOBILAZNA KLASIKA

adidas Stan Smith su prve patike za tenis u istoriji koje su u potpunosti bile sačinjene od kože. Danas se ove patike ne koriste na sportskim terenima nego su postale jedan on omiljenih ''lifestyle'' modela jer se zbog nevjerovatno jednostavnog i neprolaznog dizajna uklapaju u svakodnevne odjevne kombinacije.

Ovaj model je 1964. godine prvobitno napravljen za francuskog tenisera Robert Haillet-a. Nakon što se on povukao iz profesionalnog tenisa, adidas kompanija je tražila nekog ko bi u najboljem svjetlu predstavljao ovaj model. Američki tenis menadžer Donald Dell je tada predložio popularnog Stan Smith-a, a njegov ugovor je adidasu doslovno otvorio vrata za sjevernoameričko tržište.

Za razliku od većine adidas patika, Stan Smith model u dizajnu ne sadrži tri linije (3 stripes), nego ih mjenjaju 3 reda perforacija, odnosno otvora (rupica) za ventilaciju. Klasični adidas Stan Smith model je od svoje prve serije pa sve do danas imao minimalne izmjene

- 1967. godine dodata je spužvasta masa za zaštitu ahilove tetive 

- između 1974. i 1977. godine bilo je nekoliko varijacija adidas loga i Stan Smith portreta koji se nalazi na jeziku

Nezvanično, ovaj model je do sada prodat u preko 40 miliona primeraka. Kao najprodavaniji tenis model patika i jedan od najprodavanijih modela ikad, adidas Stan Smith po mnogima spada među najuticajnije modele u industriji obuće tako da ukoliko se dvoumite oko novih patika, slobodno se odlučite za Stan Smith, jer je sa klasikom nemoguće pogriješiti.

Pozdrav!

Justice

Slični članci