na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Blogger Pick
25.07.2018.

Exit freedom

Novi Sad. Kao i svake godine u julu ovaj grad postaje centar urbanog zbivanja najpopularnijih izvodjaća internacionalne muzičke scene i mjesto okupljanja omladine iz cijelog svijeta. Poseban je doiživljaj istraživati ovaj grad za vrijeme festivala. Dok sjedimo u jednom od najpopularnijih kafica u gradu, moje drugarice i ja ne možemo a da ne prokomentiramo ljude oko nas. Za stolom pored nas sjedi grupa kineza, za šankom vesela ekipa iz Londona pjeva poznate taktove pjesme ‘’You don’t know me” od Jax Jonesa dok dvije Francuskinje sa zanimanjem pregledavaju kartu znamenitosti Novog Sada.

Pogled mi skrenu djevojka koja, kao i ja, nosi adidas Deerupt.  Zapitah se šta je nju inspirisalo da ih kupi, nosi. Mreža? Da li je i ona, kao ja, zamišljala gradove,  zgrade. fasade... i u osnovi svega toga mrežu. To daje apstraktu nešto prepoznatljivo. I sposobnost da se upoznaju, radikalno različiti.

Iako ništa ne znamo o tim ljudima, ni o njihovim životima, mi se u njihovom društvu osjećamo sjajno. Znajući da svaki čovjek ima masku prema drugima   iza koje skriva svoje pravo lice i životnu priču nekako nas energija ovog festivala koji ove godine nosi u sebi ime slobode tjera da odbacimo te maske i napokon budemo to što jesmo. Da napokon uživamo u svojoj koži al i u drugim ljudima bez obzira na jezične i kulturne barijere. Moramo priznati da su nam Novosadjani svojom ljubaznošću i gostoprimstvom pokazali kako to i ostvariti. Ne postoje riječi kojim bi mogla opisati naš dozivljaj Exit festivala a nažalost na samom festivalu nije bilo dozvoljeno uhvatiti momente profesionalnom kamerom, tako da ostajete uskraćeni za te fotografije.

Ali to nije ni bitno. Bitno je da odbacite maske koje nosite, izaberete ugodne patike DEERUPT  u kojima ćete moći cijelu noć biti na nogama i da sami stvorite svoje uspomene na Exit festivalu. Dolaze u dvije boje; bijela i crna sa rozim detaljima. Jako su girly i preeeeeudobneee. Sam naziv Deerupt je jako zanimljiv jer dolazi od kombinacije engleskih riječi delight (užitak) i disrupt (poremetiti).

U parku pored našeg hotela privuče mi pažnju zanimljiva konstrukcija.  Sve je izgrađeno na rešetkama, i kada to shvatite samo nebo je granica. To je najjednostavniji od svih građevinskih blokova dizajna - a također i najsloženiji. Uzorak koji se može preurediti, oblik koji se može ponovno oblikovati. U obliku slova. Oblikovani oblik. U njemu možete sadržavati sve. Unutar njega možete sadržavati sve. I s njim možete promijeniti sve.

Ooh, na na yeah….Jedva cekam Exit 2019.

 

Love.

Minea

Slični članci