na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Blogger Pick
26.09.2016.

AIR JORDAN 5 ''OLYMPIC GOLD MEDAL''

Hej narode, kako ste? Nadam se da vam se dopadaju informacije o različitim modelima koje vam svakim blogom želim približiti. Oni koji redovno čitaju Buzz Crew blog, znaju da mi je JORDAN omiljeni brend, tako da sam jedva čekao da pišem o ovom modelu. Air Jordan 5 se prvi put pojavio u februaru 1990. godine i to u četri kolor-šeme, te je svaki bio limitiran na svega stotinu primjeraka. Neke od prvih primjeraka su pronosala djeca socijalno ugroženih porodica, dok je veći dio stavljen na aukcije, te je taj novac otišao u dobrotvtorne svrhe.

Air Jordan 5 je prvi iz porodice JUMPMAN koji ima jasan gumeni đon ili kako mi sneakerhead-ovi kažemo - ICY SOLE (transparentni-prvovidni). Inspiraciju za ''ajsi'' đon Tinker Hatfield je dobio nakon dizjajniranja čuvenih patika AIR MAG koje su se pojavile prvi put za potrebe filma ''Povratak u budućnost 2''. Kako pažnju prebacujemo dalje niz đon, nailazimo na dobro poznate ''ajkuline zube'' koje je na sebi nosio poznati borbeni avion iz Drugog svjetskog rata - Supermarine Spitfire. Međutim, i dalje postoji dilema da li su to zubi ili vatra iako su avioni imali jasno iscrtane ajkuline zube. Jezik modela podsjeća na rep aviona a kod prvih izdanja pečat na jeziku imao je reflektujući M3 materijal, što u ovom slučaju nije, jer je kolor-šema ovog modela posvećena ovogodišnjim OI, te je jezik doslovno zlatne boje što meni izgleda baš fensi.

Gornjište patike sačinjeno je od bijele kože a središnji dio bočnih panela ima mrežice koje daju čvrstinu patikama, a ujedno i omogućavaju ventilaciju koja je potrebna stopalima. Donji dio jezika takođe je sačinjen od istog materijala i ima istu funkciju. Zanimljivo je to da je AJ 5 bila prva košarkaška patika sa M3 materijalom jer je Tinker htio da Majkl Džordan u njima izgleda još veličanstvenije. Air Jordan 5 je nakon 1990. prvi put izbačen 2000. godine u retro izdanjima, te u novim kolor-šemama kojih danas ima oko 40, kao i u low varijantama.

Naravno, ne mogu a da se ne sjetim serije ''Prince of Bel Air'', svog djetinjstva i maštanja o ''Peticama''. Nisam propuštao ni jednu jedinu epizodu a Vil Smit mi je i dan danas omiljeni glumac. Klik na link da pogledate zašto: https://www.youtube.com/watch?v=hBe0VCso0qs

Pored Air Jordan 5 Black-Metalic OG  patika koje posjedujem, a koje sam čekao čik pogodite od kada - link iznad, drago mi je da će i ovo novo izdanje naći mjesto u mojoj kolekciji. Nosiću ih sa uživanjem!

Pozdrav,

Kreško

Slični članci