na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Blogger Pick
23.09.2016.

NIKE ROSHE TWO - KEEP IT SIMPLE

Danas vam donosim priču o sljedbeniku jednog, već klasika - Nike Roshe One modela. Naime, riječ je o novom modelu Nike Roshe Two kojeg je Nike odlučio izbaciti nakon velikog uspijeha Roshe prvenca. Nakon dosta nadogradnji na modelu iz 2012. i eksperimentiranja sa raznim kolor-šemama i materijalima,  Nike je preimenovao siluetu iz „Nike Roshe Run“ u „Nike Roshe One“ čime su dali naznaku da je novi model na putu. Godinu dana kasnije, Roshe Two je ugledao svjetlost dana.

Nike je odradio odličan posao zadržavši prepoznatljivu jednostavnost i eleganciju, jasne linije i samo neohodne elemente zbog koje je model i doživio toliku popularnost, ali ovaj put uz dodavanje novih i zanimljivih modifikacija i unapređenja u tehnologiji. Inspiracija za kreiranje Roshe One modela je potekla iz Zen filozofije pa i Roshe Two logično prati taj pravac.

Neki od noviteta koji se pojavlju u Roshe Two modelu su unutarnja „slip-on“ konstrukcija i gornjište od prozračnog i laganog materijala, te na đonu možemo vidjeti zanimljive proreze koji nadodaju stupnju udobnosti, smanjuju težinu, te uveliko olakšavaju svaki korak. 

Roshe Two je odličan model koji je se dopao svima, od najvećih sneakerhedova i kolekcionara, preko onih kojima treba udobna „go-to“ tenisica za svaki dan, do onih koji prate trendove i vole interesantne komade obuće.

Do sljedećeg čitanja budite pozdravljeni iz Roshe „dvojki“!

BeeZoo…

Slični članci