na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Blogger Pick
25.08.2016.

AIR JORDAN 14 ''OXIDISED GREEN''

Znate li onaj osjećaj kad nešto čekate, onako baš dugo? Ono iščekivanje i želju za izlaskom na primjer nastavka nekog filma, neke igrice...? E kod mene je to slučaj sa AIR JORDAN modelima. Uvijek mi je drago kad mogu pisati o AJ patikama, jer sam doslovno lud za njima. Ovaj put, predstavljam vam model AIR JORDAN 14 ''OXIDISED GREEN''.

Naravno, djelo je već mnogo puta pomenutog dizajnera Tinker Hetfilda. Zanimljivost je to da je pomenuti dizajner svoju inspiraciju za ovaj model našao u automobilu Ferrari F355F1 koji je tada već bio u vlasništvu Majkl Džordana.

Krenuću od đona, jer mi je mnogo zanimljiv. Kako je patika inspirisana Ferarijem, mora i na prvi pogled da ima taj sportsko-elegantni izgled. Sa bočne vanjske i unutrašnje strane prednjeg dijela patike ''na prvu'' ćemo zapaziti po dva takozvana zareza koja podsjećaju na zub. Oni su sastavni dio MIDSOLE-a, a sačinjeni su od već poznte PHYLON legure, i kad gledamo patiku sa prednje strane podsjetiće nas na prednji dio auta tj. njegove FRONT BUMPERS-e. U prednjem dijelu unutrašnjosti đona nalaze se skrivene LOW PROFILE ZOOM AIR jedinice. Kako se krećemo prema sredini đona primjetićemo da MIDSOLE postaje malo izdignutiji prema vrhu patike, a uloga mu je držanje središnjeg dijela stopala na mjestu.

Za središnji dio đona uvrštena je lagana legura plastike koja je jasno vidljiva, rebrastog je oblika te pored svoje uloge opet podsjeća na prednji dio maske od Ferarija. Ono što patiku zaista ističe pored futurističkog i elegantnog dizajna je ventilacioni otvor, a ideja je opet nastala po uzoru na gorepomenuti model sportskog automobila. OUTSOLE je napravljen od fine gume sa rebrastim šaricama kako noga ne bi proklizavala na parketu, a jedan mnogo lijep detalj se nalazi na HEEL TAB-u i takođe je od gume, a na sebi ima šare nalik gumama od auta. Na njima je poznati broj 23 i JUMPMAN logotip istog materijala.

Gornjište patike, kao i bočni paneli i vanjski dio jezika sačinjeni su od fine ali čvrste kože. Zanimljiv je i podatak da su ovo prve patike u nizu od 1-14 koje na pertlama imaju sivi metalni LACE TIPS sa ugraviranim Jumpman logom. Jezik takođe ima rupice za ventilaciju koje me podsjećaju na dobra kožna sportska sjedišta, čak i sam vrh jezika koji je od mašinski pletenog jakog konca podsjeća na zaglavlje sjedišta a plastični dio na ROLLBAR koje F355F1 ima. Unutrašnjost od čvrstog tekstila sa zadebljanjima oko zglobova daju osjećaj nalik na onaj koji daje memory foam. Da biste stvarno primjetili da je ovaj model inspirisan Ferarijem, zagledajte se u logo na bočnom panelu i sve će vam biti jasno. Patika je nastala 1998. godine, i napomenuo bih da je u ''četrnaestkama''  Majkl Džordan odigrao svoju poslednju utukamicu za BULLS-e u finalima protiv UTAH JAZZ-a.

 AIR JORDAN XIV je prvobitno izašao u pet CW-a i tri plitka, dok 2005. i 2006. godine izlazi ukupno deset kolor šema za duboke i tri kolor šeme za plitki model.

Par patika na sebi nosi ukupno 14 JUMPMAN logotipa, na svakoj po 7. Ja sam ih pronašao, a vi?

Srećan sam sto će ova patika biti dio moje kolekcije, jer sam je dugo čekao. Ne znam kada ću imati priliku da vozim Ferrari, ali ću zato ove ljepotice sa uživanjem da ''vozim''!

Do sljedećeg čitanja,

 Kreško

Slični članci