na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Blogger Pick
16.05.2018.

Ovo je priča o  najpopularnijoj tenisici, priča o legendi, simbolu i neprevaziđenom dizajnu.  Kažu da ono što vrijedi, traje.  Conversice, ili  popularne "starke",  ove godine proslavljaju 101. rođendan. Definitivno najprodavanije patike u historiji, skoro pa svakih četrdeset sekundi se negdje u svijetu proda jedan par. Converse tenisice su simbol mladalačkog bunta i individualnosti.  Nastale su davne 1917. godine kao košarkaške tenisice, a ime košarkaša Chucka Taylora dodano im je 1923. jer je on bio čovjek koji ih je popularizirao i koji je tvrtku inspirirao da od njih stvori tenisice za košarkaše.  

Iako su prvobitno dizajnirane za košarkaše, Converse All Star patike odavno su više od sportske obuće. One su zaštitni znak raznih subkultura, modni i kulturni simbol, i sinonim za "cool", a vremenom su postale univerzalna obuća namijenjena  svima. Ako negdje na tavanu pronađete stare starke vaših roditelja ili možda djedova, one će biti gotovo identične današnjima jer se njihov klasičan dizajn nije mnogo mijenjao od 1949. godine. Čini se da će sa svojim univerzalnim, a ipak jedinstvenim, bogatim, a tako jednostavnim, dugotrajnim, a uvijek modernim identitetom starke živjeti vječno.

U starkama smo svi jednaki, a ljudi vole slične sebi, pa nekako uvijek posebno simpatišemo  osobe koje  nose tenisice slične našim.  Klasični model  CHUCK TAYLOR ALL STAR je neprevaziđen, jednostavan je ali ipak na svoj način zanimljiv.  Oduvijek simbol, a nikada trend,  starke uspijevaju da se  najlakše i najbolje  kombiniraju uz sve outfite i stilove, od urbanog, preko minimalističkog, poslovnog ali i elegantnog. Iako dolaze u milijun boja i uzoraka, i dalje su najpopularnije klasične bijele s prepoznatljivom zvijezdom na logotipu. One su bile i ostale više od tenisica, one su nostalgija, modni izražaj i  revolucija.

 

Selma

Slični članci