na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Blogger Pick
18.05.2016.

AIR JORDAN IV “DUNK FROM ABOVE“

Jordan 4 je još jedan od velemajstorskih dizajna Tinker Hatfield-a, nastao davne 1989. godine, ujedno i prva Jordan patika koja je lansirana na svjetsko trziste. Što se ove ''četvorke'', ovo je jedan od tri modela iz pack-a „DUNK FROM ABOVE“, u kom se još nalaze i Air Jordan 5 Low i Air Jordan 1.

Air Jordan 4 ''Dunk From Above'' je ostao vjeran svom prvencu, tako da sama patika nema mnogo razlika u odnosu na prvobitni model, sem toga da je JUMPMAN logo sada umjesto NIKE logotipa na donjem dijelu đona, na Heel-Tab-u na peti takođe je stavljen JUMPMAN logo kao i u samoj unutrasnjošti patike. Na gornjem dijelu jezika nema promjena , tako da i dalje postoji našiveni kvadratić koji je od tekstila i na kome je svima nama poznati brending FLIGHT. 

Donji i središnji dio jezika sastavljeni su od platna, kao i bočni ventilacioni otvori, kako bi noga prilikom nošenja obuće imala dovoljnu prozračnost. Važno je da napomenem da se preko tog dijela od platna na bočnim panelima i na jeziku nalazi mrežica u bijeloj boji koja kako estetski doprinosi izgledu patike tako ima i ulogu dodatnog ojačanja u držanju stopala.

Od srednjeg ka zadnjem dijelu unutrašnjosti đona postavljena je vazdušna komora (AIR BUBBLE) koja je vidljiva sa obje strane patike i prozirna je. Njen zadatak je vrlo jasan - smanjenje opterećenosti zglobova prilikom aktivnosti, posebno doskoka. Đon čine standardno mekani dio (MIDSOLE) u bijeloj boji, te (OUTSOLE) koji je sačinjen od mekane gume.

Napomenuću da je ovo prvo izdanje u ovoj boji i da je posvećeno Michael Jordan-ovom letu i zakucavanju preko mnogih igrača NBA, te je iz tih razloga upotrebljena bazna plava boja kao simbol nebeskog svoda. Patika je odavno prevazišla namjenu, te ih bez problema možete iskombinovati uz dobar džins, a možete ih kao i ja svakako probati na terenu i zamisliti kako bi to bilo uraditi ''dunk from above“.

Kreško

Slični članci