na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Blogger Pick
13.12.2017.

THE OLD SCHOOL – PUMA BASKET

Gdje ste ljudi? Kako ste?

Stiže polako moje omiljeno godišnje doba, a pored toga stigao je red i na mene da vam napišem koji red teksta o Puma Basket modelu koji sam selektovao kao zanimljiv. E sad, ako ovaj tekst čitaju stariji od mene reći ce: “Eeee kad sam ja ovo nosio”. Nebitno je to da li uopšte voliš ili ne voliš patike, Puma Basket si negdje sreo/la. Da li je to film, spot, na ulici ili na polici nekog Sneaker Shop-a...poznate su ti.

Puma Basket je dio porodice Puma patika, a jedna od patika koja je započela  eru zove se Puma Suede i nastala je 1968. godine. Nakon nje dolazi Puma Basket 1971. (verzija od glatke kože) kao patika za košarku. Kasnije, Puma Basket je sve prisutnija na ulici, a danas je jedan od neizbježnog para obuće u našoj kolekciji. 1973. doživljava minimalnu transformaciju i dobija svoj prvi potpis od njujorške basket legende Walt “Clyde” Frazier. On je zamolio ljude iz Pume da mu naprave Puma Basket u Suede varijanti. Dobio je laganiju patiku i imao je prostora u predjelu toebox-a, jer se suede lakše širio i prilagođavao prstima. To je Puma Basket koju poznajemo danas.

Model koji vam ja prezentujem je waterproof varijacija sa gummy sporohabajućim đonom. Godine 1973. kada je započela era “Clyde”, patika se uveliko proizvodila u bivšoj Jugoslaviji. Pitajte ujake, očeve, majke, dede i bake sjećaju li se ovog vrhunskog modela. :)

Nekoliko razloga zbog kojih u svojoj kolekciji treba da imate ovaj model:

-Pristupačna na trzištu i nije preskupa

-Jako je udobna čak i kad uzmemo u obzir da je to ravna flet patika

-Patika je doslovno za svaki dan

-Za nekog kao ja patika ide uz sve modne kombinacije (nemam strah obuti patiku na odijelo)

-Patika koja se definitivno može nositi i po nekoliko godina (ja sam je sretao živu i vise od 20 godina)

-Izlazi retro konstantno i u različitim bojama, bazično ista i vjerna svojim prvencima.

Oko 120.000 sneaker fanatika je glasalo za najbolje patike 2017. Biralo se između 543 najbolja modela u užoj konkurenciji. Reći ću vam samo da je Puma Basket u TOP 90, što je odličan skor.

Vjerujte mi, patika kida koliko je dobra!!!

P.S. Ljudi, koristite Crep za zaštitu. Nemojte kukati kako blijedi suede. Ne blijedi suede, nego prije nošenja “špric, špric “, pa ostavite da prenoći i onda na nogu. 

 

Danijel Kreško

Slični članci