na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Arrivals
16.08.2016.

NIKE AIR MAX PLUS TN

Nike Air Max PLUS TN Triple Black je model koji se ponavlja nekoliko sezona unazad, do sada rezervisan samo za određene svjetske šopove, a od sada je dio i naše ponude. Model je veoma popularan u Evropi, posebno u Francuskoj i Engleskoj gdje su izdanja ovih modela veoma česta u odnosu na Ameriku gdje je potražnja znatno manja.

Patika za trčanje proizvedena prvi put 1998. godine, ujedinila je Air Max i SkySole sisteme u novu TUNED AIR tehnologiju, prvi put primjenjenu na ovom modelu. Može se reći da model u sebi sadrži elemente i karakteristike svih prethodnika iz running kategorije. Gornjište je samo po sebi vrsta tehnologije Thermoplastic Vinyl Resin (TPVR) exoskeletal mrežasti sintetički materijal, ojačano kožom na stranicama i peti. Na peti patike nalazi se TN logo koji je postao i zaštitni znak i opšteprihvaćen nadimak modela.

Tehnologija đona patike rezervisana je u prednjem dijelu za dobro poznati Air Max sistem koji je u ovom obliku premijeru doživio na modelu Air 95 tri godine ranije, u središnjem dijelu za novu generaciju Torsion Plate sistema koji održava balans, a omogučava nezavisno savijanje i istezanje u središnjem dijelu i TUNED AIR jedinice u peti patike. Sky Sole elementi koji čine Tuned Air su federi izrađeni od različitih tipova gume raspoređeni u Air Max komorama, a njihova funkcija je da obezbijede brzi povrat energije prilikom trčanja dok Air Max ublažava udarac prilikom doskoka i smanjuje opterećenje na zglobove.

Sistem u peti čine tri komore od kojih je unutrašnja najveća, povezana je otvorima sa suprotnom  komorom koja je kroz minimalan otvor povezana sa komorom smještenoj u zadnjem dijelu pete. Na taj način se pritisak u komorama raspoređuje prilikom gaženja i omogućava pravilnu pronaciju u toku aktivnosti.

Iako puna tehnologije, iako zaista može da služi svojoj nameni, patika je ogroman uspijeh doživjela u street kulturi pa nosi i epitet BAD BOY u Air Max porodici. Trend da su Air Max modeli zaštitini znak žestokih momaka ili „tagged as a sneaker worn by people who are either up to no good or about to be“TN je upravo postao predvodnik te kategorije iako to dizajnerima sigurno nije bila namjera. U sneaker kulturi postoji posebna vrsta ljudi koji nose i sakupljaju samo TN.

Na radost velikog dijela populacije, od sada se TN modeli mogu pronaći i u našim šopovima i potrudićemo se da budu dio stalne ponude u svim sezonama.

Slični članci

27.
Mar.
2019.
Arrivals
Jedan od najpoznatijih brendova iz devedesetih ponovo je „u igri“!
11.
Mar.
2019.
Arrivals
Budite i vi jedinstveni poput neona i novu Champion kolekciju potražite u svim našim šopovima i online.
13.
Feb.
2019.
Arrivals
Kada su 1974. godine prvi put lansirane, Converse One Star su istog trenutka pokrenule revoluciju. Bila je to godina u kojoj je autentično, neustra...